Saturday, January 2, 2010

It's year 2010!

assalamualaikum!


Pejam celik pejam celik, kita sudah pun memasuki tahun 2010 masihi. Penulis berharap agar para pembaca menjadikan tahun baru ini sebagai titik perubahan untuk berubah menjadi lebih baik. Insya-allah!

Untuk post kali ini, penulis akan berkongsi sedikit sebanyak tentang aktiviti yang dilakukan oleh penulis dan rakan-rakan menjelang tahun 2010.


1 Januari 2010 - Bacaan Yasin di rumah baru Jam

Jam, sahabat penulis yang baru sahaja bernikah pada tahun lalu (bulan disember) menjemput penulis dan rakan-rakan yang lain ke rumahnya untuk bacaan yasin demi memberkati rumah baru mereka.


(permandangan di luar rumah)


(suasana yang riuh rendah!)


(sedang menyediakan makanan)

2 Januari 2010 - shopping spree!

Ada beberapa perkara yang menggembirakan penulis menjelang tahun baru dan salah satunya ialah duit JPA dah masuk! Bagaikan penyelamat yang datang untuk menyelamatkan dompet yang lemas kerana kekurangan wang (hehehe...). Pada awal pagi lagi penulis dan 2 lagi sahabat bergerak ke kompleks membeli-belah Bukit Jambul (BJ). Dengan berbantukan kereta perodua Viva milik salah seorang sahabat, perjalanan kami menjadi lebih senang. Tujuan utama ke BJ adalah untuk menemankan seorang sahabat ni yang ingin membeli printer. Malangnya nasib apabila kami tiba terlalu awal di BJ dan kedai-kedai masih lagi tutup.


(bila lah kedai nak buka ni?)

jadi kami pun melakukan aktiviti yang lain seperti:-

window shopping


dan...

Bowling!

Bila 3 orang tak reti main bowling bermain bowling, apa yang jadi ye? hahahahaha..sebenarnya penulis pernah bermain bowling sebelum melangkah masuk ke zaman matriks, cuma tak selalu main jer..Maka bertempurlah kami bertiga untuk menjadi juara bowling! Pada awalnya penulis berjaya memintas markah sahabat-sahabat yang lain. Tetapi mungkin sifat bangga yang timbul menyebabkan pintu peluang terbuka kepada sahabat-sahabat penulis untuk memintas markah penulis. Keputusannya, penulis berada di tempat yang terakhir....swts!

Selepas bermain, kami terus ke tujuan asal kami; membeli printer. Memandangkan kedai sudah banyak dibuka, kami pun survey setipa kedai untuk mencari printer yang bagus dari segi kualiti, maintainance dan harga.

Selepas hajat tercapai, kami pun menuju ke suatu restoran untuk lunch. Nama restoran tersebut ialah restoran nasi ayam misai (pelik namanya).pelik nama tetapi nasi ayam yang dihidangkan agak sedap. Sedap yang macam mana? penulis syorkan agar pembaca cuba sendiri di restoran tersebut. Sedapnya sehingga menjilat sudu. (^.^)


Selamat Tahun Baru
Jangan biarkan 2010 berlalu dengan begitu sahaja..


0 comments:

Post a Comment